DANGER!MAN @ Ship To Gaza Benefit – Blitz Oslo (NOR)

DANGER!MAN @ Ship To Gaza Benefit - Blitz Oslo (NOR)

12/08/2016 Oslo, NOR

Details


Venue : Blitz
Address : Pilestredet 30c
Zip : 0166

I september setter båt nummer tre i regi av Ship To Gaza/Freedom Flotilla Coalition kursen mot Gaza – denne gangen er det utelukkende kvinner som reiser, blant annet nobelprisvinner og fredsaktivist Mairead Maguire. Et av de viktigste målene for turen er å fremheve de ødeleggende effektene av Israels brutale blokade mot det palestinske folket, samt å heve stemmene til de mange palestinske kvinnene som er aktivt deltakende i kampen mot den ulovlige okkupasjonen.

Blitz åpner dørene for et støttearrangement for dette forbilledlige initiativet, og vil i tillegg til foredrag og filmvisning (samt Oslos beste vafler) på dagtid servere en konsert som kommer til å høres – om ikke til Israel, så iallefall til ambassaden!!

Våre alles kjære Valentourettes bærer den musikalske arven fra Joachim Nielsen videre på gullstol, og stiller på dugnad denne kvelden til støtte for Ship To Gaza.

Det samme gjør legendariske Bøyen Beng, som spilte sine første konserter på blitz rygg mot rygg med opprørsk ungdom som på åttitallet kjempa for sitt eget sted å være. At de fortsatt holder koken er en bragd i seg selv, men det har bært frukter: Bøyen Beng er et av de råeste fyrverkeriene av noen band vi har her til lands!!

DANGER!MAN er på sett og vis legendariske de og, de består iallefall i det store og hele av folk som tråkka opp Blitz-ruta gjennom Europa på 80- og 90-tallet. Har man spilt i Life…but how to live it og So Much hate, har man ingen som helst unnskyldning for å lage dårlige band i ettertid – Danger!Man er jævla langt innafor og kaster ikke skam på noe som helst: velspilt, sjarmerende og beinrå in your face pønkrock!

I tillegg til et ikke ennå utvalgt kjellerband (det koker i kjelleren om dagen!) er det altså et TBA-band, hvilket i praksis betyr at vi veit hvem de er men at dere ikke veit det. Vi veit også grunnen til at dere ikke veit det, men vi kan la det ligge så lenge: la oss bare si at av alle banda denne kvelden så er de det eneste som på direkte vis gjenspeiler et av Ship to Gaza-turens hoved-temaer, og de kommer til å sette deg i danse-modus iløpet av maks 2 låter. Og de er ikke fra Bergen.

En smått legendarisk lineup med andre ord, og penga dine vil i tillegg gå til å støtte Ship to Gaza’s tredje seilas mot Gaza for nok en gang å rette søkelyset mot Israels overgrep. Det er med andre ord rein oppmøteplikt – vi sees!